OUR BLOG

Hoe lang duurt het voordat je de eerste sportresultaten ziet?
De meeste mensen gaan sporten met een bepaald doel voor ogen. Zo willen ze afvallen, anderen meer spieropbouw of de dames vaak “Figuurcorrectie”! Het liefst zouden we vandaag al van onze love handles af zijn en hebben we morgen al een maatje minder. Maar zo werkt het helaas niet. Hoe lang duurt het eigenlijk voordat je resultaat begint te zien van al jouw harde werken in de sportschool?

Hoe snel je resultaat ziet hangt af per persoon, per doel, je fysieke conditie op dat moment en het belangrijkste, wat je er voor over hebt dit te behalen. Wat sowieso het belangrijk blijkt is consistentie, vastberadenheid en echt doen voor (helaas) een langere periode! Resultaat komt pas na 2 a 3 maanden. Sterker nog, als je van ongezonde voeding (en vaak ook nog te weinig) naar een persoonlijke goede en gezonde voedingspatroon gaat dan kost dat ook aanpassingstijd! Dus.. GEDULD!

Vet verliezen
met afvallen bedoelen we vet verliezen en niet gewicht. Bijna alle dames hebben een relatie met de weegschaal en bijna altijd met de verkeerde intenties! Om ‘af te vallen’ kijk je naar het vetpercentage en eventueel naar de spiermassa en NIET naar de kilo’s!! Dan speelt voeding een cruciale rol. Aan de hand van een voedings-app (bv Myfitnesspal) kun je ongeveer zien hoeveel calorieën je binnenkrijgt. DIT IS CRUSCIAAL!! Maar let niet alleen op calorieën, het belangrijkste is om met de juiste gezond voedsel zo veel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen. Ga dus voor verse voedingsproducten, dit zijn producten die bomvol goede makro-nutriënten, vitaminen en mineralen zitten.

Spieren opbouwen
Spiermassa vraagt om veel energie en weerstandstraining. Op het moment dat je lichaam spieren opbouwt, zal het meer vet gaan verbranden. Ook hier is het belangrijk om tussendoor je lichaam te laten rusten en herstellen. Hier heeft je lichaam ongeveer 2 dagen voor nodig. Er is een maximale spieropbouw per jaar, maar ook deze hangt weer af van vele factoren, zoals genetische aanleg, leeftijd, hoe lang je al traint en eet en hoe intensief je dat nu doet.

Conditie verbeteren
Voor het verbeteren van je conditie wordt aangeraden om minimaal twee keer in de week conditietraining te doen. Rust en herstel zijn daarbij erg belangrijk. Daarvoor kun je het beste een afwisselend workoutschema aanhouden. Zo kun je een dag na intensief te hebben gerend juist een stuk gaan wandelen. Zo houd je het afwisselend, maar ben je nog wel actief bezig!

Dus hoe lang duurt het voordat je resultaat van trainen ziet?
Voor al deze doelen is het van belang om minimaal 3 keer in de week te aan kracht te werken, ook je cardio-conditie daarbij meeneemt en meer gaat bewegen in het dagelijks leven! Sportresultaten zijn over het algemeen zichtbaar na zo’n 2 a 3 maanden. Mocht je veel vet te verbranden hebben, zal het waarschijnlijk wat langer duren. In ieder geval zul jij je in die tijd wél al fitter en sterker voelen.

Conclusie!
We vergeten dat lekkerder en fitter voelen! We vergeten dat we sneller sterker worden, je beter en sneller in slaap komt, dus je herstel versneld…je hormoonhuishouding verbeterd! We vergeten zelfs dat we op weg zijn om je levensduur te verlengen met een hoge dosis kwaliteit!! Kijk niet de gehele dag naar die weegschaal….heb vertrouwen en blijf voor 80% consequent en geniet onderweg van alles wat je tegenkomt!

Gr Nuno

N.A. de Brito

Leave a Comment

Geef een reactie