OUR BLOG

Hoe kan dat Nou? Aan het begin van elk dieet vliegen de kilo’s er snel af en op een gegeven moment stagneert je gewicht. Dit is zo demotiverend!! Daarom gaat afvallen van VET (en niet alleen kijken naar de kilo’s) gepaard met geduld.

De reden hiervoor is dat een dieet meestal gepaard gaat met een koolhydraatarm dieet. Want dit eet je vaak minder (aub niet te weinig!!). Koolhydraten hebben namelijk de eigenschap dat ze vocht in je lichaam aan zich binden, dus gewicht vasthouden! Voor iedere gram koolhydraten houd je tot wel 4 gram vocht vast. Als je dus minder koolhydraten gaat eten, verliest je lichaam dus ook wat vocht.
Een weegschaal geeft meestal alleen het gewicht in kilo’s aan, maar niet direct wat nu het vetpercentage van het lichaam is. Na een tijdje treedt dit effect echter niet meer op en kan je gewicht stagneren. Hier begint dus eigenlijk je avontuur naar het verliezen vet in en rondom het lichaam! Dit kost dus tijd en concequestie!!

Laat dit je niet demotiveren. Als je hard blijft werken, verlies je ook lichaamsvet. Kortom: Weeg je om de zoveel tijd en kijk naar het vetpercentage, blijf ook genieten van meer energie, fitheid, beter slaap en een fitte mind!

N.A. de Brito

Leave a Comment

Geef een reactie